Uganda

Tidszon

GMT+3

Bäst att resa

Juni till augusti & december till februari

Direkt flygtid

14 timmar

En resa hit kostar

Från 37 150:-

Passar bäst för

Individuellt resande

Uganda – en oslipad juvel

Uganda är ungefär så stort som Storbritannien och här bor 35 miljoner människor. På din safariresa kan du komma väldigt nära bergsgorillor (kräver specialtillstånd) och schimpanser. Men Uganda har så mycket mer: otroligt vänliga människor, frodiga landskap, spektakulär natur, ett spännande kök och ett rikt djurliv.

Mot Kongo i norr kan du uppleva Månbergen som är en bergskedja med en höjd på upp till 5 000 meter! Den regelbundna nederbörden gör att Ugandas natur växlar mellan träsk, stäpp, regnskog, bergsskog, savanner, stora vattenfall och massor av vackra sjöar.

Winston Churchill kallade en gång Uganda för ”Afrikas pärla” och vi håller med. Häng på så åker vi!

Upptäck Uganda

 

Läs mera

8 dagar från 42 800:-
Segla på Lake Mburu, häpna över den biologiska mångfalden och sitt tyst nära bergsgorillor. En vecka du aldrig glömmer i spännande Uganda.

Stora Ugandaresan

 

Läs mera

11 dagar från 54 300:-
En resa till nordöstra Uganda skulle inte vara komplett utan ett besök till noshörningsreservatet i Ziwa. Det är bara en del av denna långa och kompletta Ugandaupplevelse!

Ugandas klimat – när skall man resa?

Ekvatorn skär rakt igenom Uganda. Den södra delen av landet har ett lätt fuktigt och mycket jämnt klimat. I norr är klimatet lite torrare, dock utan för den skull att vara för torrt. Det tropiska klimatet är med temperaturer mellan 20 och 30 grader och de många sjöarna påverkar klimatet till att ofta kännas lite som vid Medelhavet.

Med rätt kläder kan inte minst rätt stövlar kan du resa till Uganda när du vill. Men om du reser i mars, april, maj eller i november kan du vänta dig regn – och ibland väldigt mycket regn! Det betyder att vägar blir svårframkomliga.  De flesta väljer att resa till Uganda under vintern december till februari eller under sommaren juni till augusti. 

Mänsklighetens vagga

När du kör genom Uganda möter du en varm och välkomnande befolkning som mestadels är kristna men med en kulturell koppling till gamla andliga gudar. Här väntar spännande upplevelser och nya vänner utöver det du upplever på din safari.

Det officiella språken är swahili och engelska. På de flesta ställen är det lätt att kommunicera med lokalbefolkningen på engelska. Man lär sig engelska i skolan och många tycker det är kul att prata med en som dig.

Uganda väcker en känsla av vara i ”människans vagga”. Det var här in denna delen av Afrika som de första ”människorna”  utvecklades för 3,5 miljoner år sedan. 

Resor till Uganda

Du kan skräddarsy din Uganda -resa så att du upplever precis det som intresserar dig mest. Alternativt kan du också välja någon av våra paketresor, där hela resan har testats grundligt av våra duktiga Afrikaexperter.

Vad du än väljer är en resa till Uganda alltid full av oförglömliga minnen.

Praktiska råd och tips till Uganda hittar du här.

Om du vill göra en gorillavandring…

Uganda är ett av de få länder där du kan få en fullständigt unik upplevelse – en vandring tillsammans med en professionell guide in i bergsgorillornas rike. Om du vill göra detta skall du boka din resa i väldigt god tid. Antalet av gäster är begränsat, och det händer att man helst stänger för nya förfrågningar under perioder för att skydda djuren mot allt för mycket mänsklig påverkan. Om du vill veta mer om hur det fungerar – kontakta oss.

Vill du veta mer?

Skicka in det här formuläret så svarar vi så snabbt vi kan. Det behöver inte vara med helt konkreta datum men bara om du vill fråga om något. Vi hörs!

    Mycket mer än ett nyhetsbrev!

    Ge oss ditt namn och din mejl, så ger vi dig våra högst personliga nyhetsbrev.