Africa Tours CSS Sprite

Sydafrika

  • Stort spännvidd från norr till söder – hela världen i ett land
  • Kvalitetssafari, särskilt i Kruger och närliggande reservat
  • De vackra Kapprovinserna och fantastiska Kapstaden

Safari Sydafrika

Från toppen av Taffelberget, en kilometer över havet, har man utsikt över hela Kapstaden, Atlanten och Robben Island. Tittar man åt andra hållet ser man Sydafrika bli smalare och smalare fram till spetsen, Godahoppsudden. Härifrån känner du historiens sus och kan lätt föreställa dig hur engelsmän, zuluer, holländare och portugiser har gjort anspråk på denna del av kontinenten. Från toppen av Taffelberget kan du njuta av doften av fina blommor, ljung och kanske också utsikten över kommande safariturer.Sydafrika har norra gränser med Botswana, Namibia, Moçambique och Zimbabwe. Mitt i Sydafrika ligger Lesotho och Swaziland, idag kallat eSwatini. I öster hittar du de vackraste bergen, med Drakensberg och Sneberg som de högsta. Indiska oceanen kan hittas längs Sydafrikas östkust, medan Atlanten kan hittas i väster. Eftersom alla dessa olika element är samlade i ett land är klimatet väldigt varierat och Sydafrika har en rik flora och fauna. Därför har stora områden i Sydafrika skyddats i nationalparker.

Klimatvariationerna med subtropiskt och fuktigt klimat i öster och torrt och tempererat i väster gör att en rundresa i Sydafrika kommer att bjuda på stora temperaturskillnader. Kapstaden har till exempel sommar med varma temperaturer, när vi har vinter i Norge. Området kring Johannesburg har i stort sett samma årstider som i Europa, med milda hösttemperaturer på 15-20 grader.

Sydafrika har historiskt sett varit utsatt för många omvälvningar genom apartheid, interna stamtvister och krig. Landet är mer stabilt idag, och befolkningen har ett gemensamt intresse av att utveckla landet. Som resenär till Sydafrika kommer du att uppleva en positiv och välkomnande lokalbefolkning, som alltid är redo att hjälpa och ge en hög servicenivå.

Sydafrikas historia är mycket intressant. Det blir bara bättre när en av våra verkliga Afrikaexperter berättar och utarbetar det för historieintresserade. Våra Afrika experter är också entusiastiska när de berättar om det imponerande djurlivet du upplever på en safari i Sydafrika. Föreställ dig en familj av elefanter vid vattnet, strax före solnedgången, i ett inferno av röd och orange himmel. Eller upplev de stora katterna, lejonen, på nära håll. Efter en bra safaridag behöver du vila och smälta de många intrycken. Detta görs bäst med utsökt mat och kanske även ett glas gott sydafrikanskt vin.

Sydafrika är möjligheternas land när det kommer till överväldigande naturupplevelser. Låt resan gå till Drakensfjellene, där du kan vandra eller vandra, eller uppleva fantastiska safariturer i Balule Naturreservat och Kruger National Park. Vill du ha natursköna upplevelser i en perfekt blandning av vinprovning, närkontakt med sälar och valar är Garden Route rätt plats att gå. Garden Route kan också kombineras med välkomnande storstäder som Kapstaden, Johannesburg, Durban och Port Elizabeth. Läs mer om upplevelser som väntar i och runt Kapstaden, världens kanske vackraste storstad.

Din resa till Sydafrika kan skräddarsys så att du upplever precis vad du vill. Du kan också välja en av våra paketresor, som alla har testats väl av våra duktiga Afrikaexperter.

Vad du än väljer är en resa till Sydafrika alltid full av oförglömliga minnen

Populär rundtur i södra Afrika

Great Trek Adventure

Fantastisk grupptur från Kapstaden till Victoriafallen eller vice versa. Många av de bästa platserna i södra Afrika besöks på vägen, som Sydafrika, Namibia, Botswana och Victoriafallen i Zimbabwe. Du upplever både Namibias öken Sossusvlei, nationalparken Etosha, djurrika Chobe och det unika Okavangodeltat.

Populära sevärdheter i Sydafrika

 

Resor till Sydafrika - de bästa upplevelserna.

En resa till Sydafrika bjuder på en fantastisk upplevelse efter en annan. Det finns allt från storslagna möten med det vilda djurlivet till synen av storslagen natur och trevliga dagar i storstaden och de vackra vinområdena. Du kan läsa mer om några av platserna i Sydafrika där du kan skapa oförglömliga minnen här.

Safari i Sydafrika

Safari i Krugerparken
Krugerparken lockar safariresenärer från hela världen. Parken är mycket populär bland både forskare, naturfotografer och turister som reser hit för safaroupplevelser. Safari i Krugerparken kan göras både till fots och med bil. Båda typerna av safari tar dig nära det vilda djurlivet.
Mångfalden i landskapet i Kruger är stor, och du kommer att få mycket olika safaroupplevelser beroende på var du är i parken. I norr finns öppna slätter som badar i fuktig värme. På slätterna finns det bland annat goda chanser att upptäcka geparder, springbockar och bufflar. Om du rör dig mot söder kommer du att uppleva att landskapet blir grönare och det finns mer buskage. Söderut är leoparden i sitt hemområde. Oavsett var du är i Kruger finns det utmärkta möjligheter att se de flesta av de kända safaridjuren. Det finns bland annat mycket elefanter i parken.

Safari i Balule Nature Reserve
I den södra delen av Krugerparken ligger Balule naturreservat, som är en del av Great Kruger och har öppna gränser till Krugerparken. Det betyder att djurlivet rör sig fritt mellan Kruger och Balule, vilket skapar fantastiska möjligheter för stora safaroupplevelser. På en safari i Balule naturreservat kan du möta allt från babianer till zebror. Big Five Safari är också ett alternativ, där du möter både lejon, elefanter, bufflar, leoparder och noshörningar.
Balule naturreservat är också hem för mer än 220 fågelarter och 336 olika trädarter. Här hittar du både de ikoniska baobabträden och marulaträden, som är elefanternas favorit - och som också används för att göra den lokala likören Amarula.

Sydafrikas vingårdar
Efter att ha upplevt Afrikas djurliv kan det kanske fresta med en annan typ av "safari" - kanske en "vinsafari". Det är allmänt känt att Sydafrika producerar utsökt vin. Vinregionen i Sydafrika är utan tvekan värt ett besök, oavsett om du är en vinexpert eller bara någon som njuter av ett glas då och då. Särskilt i områdena kring Stellenbosch och Franschhoek väntar smakrika och pittoreska upplevelser utöver det vanliga.
Det är självklart att besöka en vingård och provsmaka läckra viner, njuta av tapas och få en rundtur av en vinkännare när du är på tur i vinlandet. Det är både spännande, smakfullt och lärorikt.

Stellenbosch
Vinhuvudstaden i Sydafrika, Stellenbosch, är idag känd för att vara ett område för livsnjutare och är också hem för flera livsstilsfestivaler. Området runt Stellenbosch är otroligt vackert, med bergslandskap och åker efter åker med raka rader av vinrankor.

Franschhoek
Cirka 80 kilometer från Kapstaden ligger "den franska hörnet" av Sydafrika, Franschhoek. Staden grundades av franska hugenotter (franska protestanter) som efter att ediktet i Nantes hade upphävts fick valet mellan att brännas på bålet eller landsförvisas. Några av de franska hugenotterna valde att resa till Sydafrika och tog med sig sina vinrankor. Här skapade de grunden för de oändliga raderna av vackra vinrankor som man ser i området idag. Franschhoek ligger i ett område där de fascinerande bergen och vackra slätterna skapar mycket goda förutsättningar för att odla vin i världsklass.

Resor till Kapstaden
Kapstaden är i sig själv en stor upplevelse. Med en fascinerande historia och en rik kultur som har påverkats av hela världen, erbjuder Kapstaden och området runt omkring spännande möjligheter. Det finns upplevelser för alla smaker. Till och med ett besök vid Kapstadens V&A Waterfront bjuder på upplevelser för alla. Här finns det en myriad av händelser, shopping och matställen. Det finns nöjen, föreställningar och en otrolig vacker utsikt över hamnområdet. Det finns shopping i alla stilar och prisklasser med allt från lyx till high street, till lokala designers och konsthantverk. Det finns också matställen i en bred skala. Du kan skämma bort dig själv med lyxig gourmetmat eller besöka det spännande och inspirerande gatuköksmarknaden. Möjligheterna är oändliga vid hamnen. Dessutom finns det massor av möjligheter till spännande upplevelser i resten av Kapstaden och runt omkring. Detta gäller både när det gäller natur och kultur, även i Kapstadens stora och mångsidiga omland.

Robben Island
Robben Island og fengselet, som er plassert 1,2 mil ut for kysten av Cape Town, er i dag en verdenskjent severdighet. Det var på Robben Island at Nelson Mandela, sammen med en rekke andre fremtredende personligheter, satt fengslet i 27 lange år, på grunn av motstandsarbeidet mot apartheid. I 1997 ble fengslet på Robben Island åpnet som en turistattraksjon. Man bliver som besøkende transportert til og fra øyen i samme båt, som innsatte ble det. Mange av de nuværende turguider på øyen, er de samme mennesker som den gang satt fengselet. Turguidene har derfor mange personlige og ekte historier å fortelle om både fengselet og Nelson Mandela. Et besøk ved det gamle fengsel er absolutt å anbefale for deg som reiser til Sør-Afrika og området rundt Cape Town.

Table Mountain
Det ikoniske Table Mountain ved Cape Town, som danner bakgrunnen for den vakre byen, er en uovertruffen opplevelse, når man er i området. Det er ofte slik, at selv om himmelen er skyfri, er det et teppe av skyer rundt de tilsynelatende flate toppunkter på Table Mountain. Lokalbefolkningen sier om dette syn, at det bliver lagt duk på Table Mountain. Table Mountain er et av verdens syv naturvidundere på grunn av fjellets unike miljø. Det er her flere endemiske planter å finne, altså planter som du ikke finner andre steder i verden. Vil du besøke det vakre fjell, kan du blant annet ta kabelbanen opp, hvilket i seg selv er en opplevelse. Kabelbanen har lenge eksistert, men har blitt oppgradert gjennom årene. I dag har den en roterende plattform, så man også får med seg utsikten over havet og Cape Town.

Boulders Bay
Pingviner er kanskje ikke det første man forbinder med Afrikas dyreliv. I Sør-Afrika kan du møte pingviner i deres naturlige omgivelser. Ved Boulders Bay, som ligger i Table Mountain nasjonalpark, finner man den afrikanske pingvin. Den afrikanske pingvin er dessverre utrydningstruet, fordi det gjennom mange år var en ukontrollert innsamling av eggene deres, som ble betraktet som en delikatesse. Dette er nå forbudt ved lov, og man kan i stedet få lov til å besøke dem. Når man er i området, er det en fantastisk opplevelse å møte de søte små fugler.

Kapp det gode håp og Kapphalvøya
Reisen fra Cape Town til Kapp det gode håp, er en anbefalelsesverdig heldagstur. På utflukten reiser du over Kapphalvøya langs Atlanterhavet og forbi fjellformasjonen De 12 Apostler og fiskebyen Hout Bay. Her fra fortsetter turen via det verdensberømte Chapman’s Peak Drive, som er en enestående landevei, utarbeidet av straffefanger tilbake i 1922. Veien er hugget inn i klippesiden, og det ser nesten ut som om, den henger ut over havet. Utsikten fra veien er overveldende, og er en perfekt innledning til Kapp det gode håp nasjonalpark, som er neste stopp på ruten. I Kapp det gode håp nasjonalpark kan man oppleve dyr som blant annet sebraer, antiloper og bavianer.
Fra Kapp det gode håp ser man hvordan Atlanterhavets bølger slår inn mot kysten, og sender brusende skumsprøyt inn over klippene. Cape Point ved Kapp det gode håp er en 260 meter høy odde. På toppen av Cape Point står det et yndig fyr. Man når fyret enten til fots eller med kabelbanen The Flying Dutchman. Utsikten som venter deg, er i en klasse for seg. På den ene siden ser man Atlanterhavet og Indiahavet på den andre.

 

Denna hemsida använder sig utav cookies för att fungera, till användning av trafikmätning och optimering av sidans innehålla samt till att målanpassa marknadsföring. Vid att använda vår sida accepterar du användning av cookies till dessa ändamål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marknadsföring

Vad är cookies?

En cookie är en fil, som browsern lägger på din dator. Det gör det möjligt att känna igen din dator, och komma ihåg det val du tidigare har valt på hemsidan. En cookie kan inte sprida datorvirus eller andra skadliga program. Cookies raderas av sig självt efter några månader ( kan variera), men de förnyas efter varje besök. Cookien kan inte se, vem du är, vad du heter, vart du bor eller om datorn används utav en eller flera personer. Om du ger personliga uppgifter till en hemsida, så kan en cookie dock användas till att komma ihåg dig till nästa gång du besöker hemsidan.

Hemsida

ASPSESSIONID# - raderas när browsern stängs

Hemsidan använder denna cookie till att identifiera den besökande, på tvärs av sidor, under besöket.

cookieSafe - 6 månader

Innehåller en säker kopia av utvalda 3. parts cookies, så de inte går förlorade, om de blir raderade av browsern.

Cookie-inställningar

cookiebar - 6 månader

Används till att komma ihåg de val som tas under Cookie-inställningar, samt om villkoren har blivit accepterade.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerar ett unikt ID, som används till att föra statistik över hur den besökande använder hemsidan.

_gid - raderas när browsern stängs

Denna cookie används till att spåra, hur lång tid den besökande använder på hemsidan.

_gat - 1 dag

Används till att reducera mängden av förfrågningar till Google

collect - raderas när browsern stängs

Används till att skicka data till Google Analytics om den besökandes enhet och rörelse. Spårar den besökande på tvärs av enheter och marknadsföringskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies upprättas, när du har varit på Facebook och besöker vår hemsida. Detta gör det möjligt för Facebook att tillpassa möjliga annonser eller inlägg baserat på din browserbeteende. Alla cookies förutom datr (2 år), lu (2 år) utlöper efter sessionsavslutning. Denna cookie blir använd till att målinrikta annonser på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Raderas när browsern stängs

Används av Google AdWords till att visa annonser för besökande, som förmodligen vill vara intresserade, baserat på den besökandes online beteende på tvärs av hemsidor.

ads/user-lists/# - Raderas när browsern stängs

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Raderas när browsern stängs

Används till att kontrollera om browsern understödjer cookies.

IDE - 2 år

Används till att registrera och rapportera om hemsidoanvändarens handlingar efter att ha sett eller klickat på en av annonsörens annonser. Förmålet är att mäta effekten av en annons samt att målinrikta annonser till användaren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedvarende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Används till att tracka anonym data till statistik för övergripande användning av Sleeknote samt individuella events på boxarna.

SNS - Raderas när browsern stängs

Upprättas/uppdateras vid varje besök. Används till att åtskilja registrerade användare av formulär.

_pk_id - 2 år

Upprättas vid varje besök. Används till åtskilja användare till statistik.

_pk_ses - Raderas när browsern stängs

Upprättas vid varje besök. Används under den enkla sessionen till att gruppera sidvisningar till statistik för boxar och visningar.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedvarende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)