Africa Tours CSS Sprite

Bra att veta inför din safari i Afrika

Vi har sammanställt en lista med praktiska råd och tips som är bra att känna till, samt svarat på vanliga frågor. Det har vi gjort för att underlätta för dig att förbereda dig inför en resa till Afrika. Du kan hitta information om allt från olika safaritermer till valuta, visum och mycket mer. Om du inte hittar svaret på det du söker är du alltid välkommen att skicka oss ett e-postmeddelande på info@karenblixensafaris.se

Resedokument och säkerhet

Pass och visum

De flesta platser du reser till i Afrika kräver att du har ett pass som är giltigt i minst 6 månader efter det förväntade hemresedatumet. Dessutom måste du ha minst 2 tomma sidor i passet. Visumregler varierar beroende på vart din Afrikaresa går, och information finns under avsnittet värt att veta för varje destination. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst för att säkerställa att du har hittat rätt information. Cirka 2 veckor innan avresa kommer du att få dina resehandlingar och samtidigt få en påminnelse om hur du enklast skaffar visum till det land du reser till.

Säkerhet i Afrika

Vi följer alltid UDs gällande rekommendationer och vi prioriterar din säkerhet högt. Skulle det uppstå en situation som resulterar i att UD avråder från resor till ditt semestermål kommer du att erbjudas en annan resa eller pengarna återbetalas.

Säkerhet på safari

Att åka på safari är en livsupplevelse som ger safariresenären en känsla av glädjerus i kroppen. Du kommer ofta väldigt nära de vilda djuren, och här är det avgörande att du följer de rekommendationer som föraren och reseledaren ger. En sovande lejon eller en fredlig elefant är vilda djur och kan snabbt ändra karaktär. Dumdristigt och högljutt beteende kan i värsta fall framkalla en farlig situation. Om du väljer att inte följa de råd och anvisningar som du får från föraren/reseledaren, och därigenom sätter din egen eller andras säkerhet i fara, kan det innebära att du blir avvisad från resan utan någon möjlighet till kompensation.

Vaccinationer

Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din egen läkare eller vaccinationsklinik för att få vägledning om vilka vaccinationer du behöver inför resan till Afrika, samt information om behovet av malariamedicin. Kom ihåg att rådgöra och boka tid för vaccination i god tid.

Försäkring

På Karen Blixen Safaris ser vi alltid till att största möjliga hänsyn tas till säkerheten på våra resor. Om olyckan mot förmodan är framme är det viktigt att ha rätt försäkringar på plats.

Avbeställningsförsäkring

Det är aldrig roligt att behöva avboka en resa man sett fram emot på grund av sjukdom eller skada hos dig eller dina närmaste. När något oväntat inträffar som hindrar dig från att resa är det mycket viktigt att ha en avbeställningsförsäkring så att du kan få pengarna tillbaka för resan.

Reseförsäkring

Det är viktigt att ha en giltig reseförsäkring på plats innan avresa till din resa till Afrika. Som resenär är du själv ansvarig för att betala kostnader för sjukdom, sjukhusvistelse, hemtransport med mera under din resa. Därför är det viktigt att kontrollera att din reseförsäkring täcker tillräckligt när något oväntat inträffar.

Vad gör jag om olyckan är framme?

Om du blir sjuk eller skadas under din resa, bör du omedelbart kontakta ditt försäkringsbolag så att de kan hjälpa dig vidare.

Praktisk information om flygresan

Flygbiljett

Det är viktigt att namnet på din faktura och på flygbiljetterna är 100 % identiskt med det som står i ditt pass. Mellannamn kan utelämnas. Æ, Ø och Å finns inte i det engelska alfabetet och ersätts därför med: Æ = ae, Ø = oe och Å = aa. Om det finns fel på biljetten kan det i värsta fall innebära att du/ni blir nekade ombordstigning på flygplatsen, eller att flygbiljetterna måste ändras. Detta kan resultera i en extraavgift på flera tusen kronor per biljett. Vi skickar ut flygbiljetterna via e-post cirka 14 dagar innan avresa. Det är tiderna på flygbiljetten som gäller. Reseplanen och tiderna i programmet är endast vägledande. Ändringar kan förekomma med kort varsel, bland annat på grund av väderförhållandena i Europa, så det är klokt att hålla koll på avgångstiderna via flygplatsens webbplats och flygbolagets webbplats.

Alla tider på flygbiljetten är lokala tider. På botten av resplanen/itinerary hittar du en bokningskod – en sexsiffrig ”kod” av bokstäver och siffror. Denna kod kan anges på flygbolagets webbplats tillsammans med ditt efternamn. På så vis kommer du att få en översikt online över dina flygningar och annan information. På samma ställe hittar du en QR-kod. Om du har en smartphone kan du skanna QR-koden och få upp en kopia av din reseplan på din telefon. Kom alltid i god tid till flygplatsen. Incheckningstiden är den tidpunkt då incheckningen senast måste vara avslutad. Ofta kan din/er baggage checkas in för hela resan. Det innebär att du, efter incheckning på flygplatsen i Norge, inte kommer att se bagaget igen förrän du har kommit fram till destinationen. Kom ihåg att spara kvittot för bagaget som du får när du lämnar in bagaget på flygplatsen i Sverige tills du har återförenats med bagaget igen. Det är klokt att ta med en extra kopia av flygbiljetterna.

Restid

Restiden till Afrika varierar beroende på vilket land på kontinentet resan går till och hur många mellanlandningar som görs. På Karen Blixen Safaris gör vi vårt bästa för att säkerställa att våra gäster får så bekväm resa och kort restid som möjligt. Resan är planerad så att restiden blir så kort som möjligt och genomförs med ett flygbolag som vi står för. Samma sak gäller för transporten till och från flygplatsen vid ankomsten till din destination i Afrika. Det rekommenderas generellt att du anländer till flygplatsen senast 2 timmar före avgång, men under högsäsong bör du anlända 3 timmar före.

Platsreservation på flygresan

På Karen Blixen Safaris samarbetar vi med många olika flygbolag, bland annat KLM, Air France, South African Airways, British Airways. Om du önskar en specifik plats eller sittplatsnummer på den interkontinentala delen av flygresan varierar villkoren från flygbolag till flygbolag. Till exempel är det möjligt att boka en specifik plats eller plats i planet före avresa med KLM (mot avgift). Andra flygbolag gör det på ett annat sätt. Reglerna kring platsreservation är desamma för alla passagerare och definieras av det enskilda flygbolaget. Du kan ändå, oavsett flygbolag, begära en specifik plats eller placering i planet vid incheckningen. Begäran är ett önskemål och det kan inte garanteras att det går att tillgodose, eftersom många resenärer ska med samma flyg. Det är möjligt att checka in online via flygbolagets webbplats. Detta kan vanligtvis göras 24-30 timmar före avgång, beroende på flygbolag. Vid online-incheckningen är det ofta möjligt att välja plats, i vissa fall mot en avgift (platser vid nödutgångar är ofta mot en avgift). Det är klokt att bekanta sig med reglerna för det specifika flygbol

Nyckeln till en bra safariresa

Tips och råd för din safari

Tillsammans med våra safarieksperter och reseledare har vi sammanställt en lista med tid och råd för din safari. Här hittar du information om vad som är tillåtet och inte tillåtet under en safari. Det finns information om hur man ger både sig själv och djuren den bästa upplevelsen, samt vikten av att visa respekt för omgivningen.

 • Kom alltid ihåg att stänga och låsa dörren och fönstren när rummen lämnas. Detta gäller också vid vistelse på balkongen för att undvika att apor tar sig in och förstör egendom.
 • Kom alltid ihåg att stänga tältet när det lämnas. Aporna är experter på att snabbt rota igenom rummet. Det är till stor irritation för oss och till fara för dem själva i fall där de får tag på medicin och alkohol.
 • Kom ihåg att världen är föränderlig och information från böcker, artiklar, tv-program med mera kan vara föråldrad. Huvudsaklig information om vädret och regnperioden kan vara oprecis.
 • Kom ihåg att djurlivet kan vara oförutsägbart.
 • Kom ihåg att föraren och guiden gör sitt bästa för att du ska få den ultimata safariupplevelsen. De försöker hitta så många djur som möjligt, gärna på nära håll, men det ges ingen garanti.
 • Kom ihåg att vi besöker djuren på deras hemmaplan och på deras villkor. Därför ska safarireglerna följas.

Safariregler

 • Det är inte tillåtet att mata djuren (inte heller på lodgen och campingen).
 • Stora rörelser, rop, högljudda samtal eller annan form av oväsen är inte tillåtet eftersom det stör djuren.
 • Det är inte tillåtet att uppmana föraren att köra närmare djuren än vad som redan gjorts. Det är förarens ansvar att bedöma och hålla rätt avstånd. Avståndet är till för både säkerheten och djurens välbefinnande.
 • Skräpning är inte tillåtet. En bra regel är: ”bara dina fotspår kan lämnas”.
 • Ingenting får tas bort från naturen. Allt i naturen ingår i en naturlig kretslopp.
 • Det är inte tillåtet att köra utanför vägsystemet i nationalparker och viltreservat. Föraren får inte uppmanas att köra utanför de tillåtna vägarna och stigarna. Då riskerar föraren att få en stor böter och kan förlora jobbet.
 • Det är inte tillåtet att sitta på bilens tak eller hänga ut genom fönstren.
 • Respektera de du reser med. Ge plats. Alla vill gärna ha fina bilder med sig hem.
 • Undvik oväsen och samtal om du är på naturpromenad, fågelskådning och gåsafari. Det förstör upplevelsen för både dig och de andra gästerna.
 • Det rekommenderas att ha med en tröja/jacka, solhatt, solglasögon, solkräm, myggmedel, kikare och kamera på game drives.

Generell information om resor till Afrika

 • Kom alltid ihåg att fråga om tillstånd vid fotografering av personer. Undvik därför att fotografera förbipasserande under genomfarten genom städer.
 • Respektera att resurser som vatten och elektricitet kan vara bristfälliga på vissa ställen. Följ de anvisningar som ges.
 • Värdesaker kan förvaras i receptionen. Observera öppettiderna och hämta eventuella värdesaker kvällen innan avresa.
 • Vattnet som finns i termosflaskor eller flaskor på rummen är rent och gratis (fråga gärna om att få färskt vatten i termosen vid ankomsten).
 • Vattnet i kranen är okej att borsta tänderna med, men bör inte drickas.
 • Rökning är inte tillåten på bussarna, men det görs regelbundna pauser för rök- och toalettbesök.
 • På lodgerna är det möjligt att betala all dryck samtidigt kvällen innan avresa. Vid varje måltid skrivs ett kvitto under.
 • Det är bäst att ta malariatabletterna i samband med middagen.

Checklista för några av de saker som bör tas med på safarituren:

 • Pass, som är giltigt i minst 6 månader efter hemresan
 • Flygbiljetter
 • Pengar
 • Försäkringspapper
 • Den medicin du använder hemma (packas alltid i handbagaget)
 • Medicin mot diarré samt smärtstillande medicin
 • Solkräm med hög faktor och läppbalsam
 • Solglasögon och hatt/keps som skyddar mot solen
 • Adapter för vägguttaget
 • Kikare och kamera/video, eventuellt extra lagring.
 • En liten ficklampa eller pannlampa samt extra batterier
 • Kopior av alla personliga dokument som pass, visum, flygbiljetter, reseförsäkring, vaccinationskort och betalkort
 • Vindjacka eller fleecefilt (det kan vara svalt på morgonen och kvällen)
 • Lätta skor
 • Badkläder, sandaler
 • Drick inte vatten från kranen – köp flaskvatten
 • Respektera naturen och lämna inte skräp efter dig. Kom ihåg att du är gästen.

Kläder och skor

Ta gärna med kläder till safarin i naturnära färger, det vill säga sandfärgat, brunt och grönt. Vid kusten rekommenderas ljusa färger som inte "suger" åt sig värmen från solen på samma sätt som mörka kläder gör. Plastmaterial är vanligtvis inte behagligt att ha på sig. Bomullsplagg rekommenderas. Ta gärna med både kortärmade och långärmade tröjor/skjortor samt shorts och jeans. För herrar är det vanligt att bära långbyxor till middagen, inte shorts. Fina kläder behövs endast på några få lodger/hotell.

Valuta

Här hittar du aktuella valutakurser för valutan i det land du ska resa till. Du kan läsa mer om den lokala valutan under avsnittet "värt att veta" för den destination du ska resa till. Om du tar med dig kreditkort kan du inte förvänta dig att kunna ta ut pengar på boendet.

Väder

Klimatet i Afrika är tropiskt runt ekvatorn och subtropiskt längre norrut och söderut. Detta gör att kontinenten är behagligt varm stora delar av året. Nederbörd och säsong varierar en del beroende på var i Afrika du befinner dig. Varje säsong har sina fördelar, och även om vi kanske inte gillar regn så mycket, är regnet avgörande för vatten och mat till de många djuren. Afrika påverkas också av klimatförändringarna. För Afrika, precis som för Norge, innebär det att säsongerna och vädret varierar från år till år. Det har blivit mycket svårare att förutse vädret.

Maten i Afrika

Det traditionella afrikanska köket är i stort sett mycket smakrikt. Det finns olika smakupplevelser beroende på var på kontinenten du befinner dig. Gemensamt för maten över länderna är att den ofta är kryddad med söta och lite starka kryddor. Nötter, färsk frukt och örter används ofta. Rätterna serveras ofta tillsammans med linser, couscous eller bönor. Utbudet kan naturligtvis variera från plats till plats och bero på boendets nivå. Vanligtvis får man uppleva härliga måltider, ofta i bufféform. Magbesvär kan alla få, men det beror vanligtvis inte på matens kvalitet utan snarare på andra bakterier än man är van vid. Om man har en tendens till dålig mage bör man ta med medicin mot det. Prata med läkaren eller apoteket om detta. Vissa kan också få diarré som reaktion på malariamedicinen. För att förhindra magbesvär är det klokt att inte använda isbitar, äta sallad och dricka vatten direkt från kranen. Matens hygien på de hotell och lodger vi använder är alltid av hög standard.

Bra packningsråd:

Du och dina eventuella reskamrater bör packa era resväskor så att ni båda kan klara er utan den ena resväskan. Det är stor sannolikhet att ni inte upplever detta, men det är bra att vara förberedd. Ibland händer det att resväskan försenas på flygresan. Om det händer kan det ta några dagar innan den levereras till hotellet där ni bor.
Se till att ha alla viktiga och nödvändiga saker i handbagaget:

 • Pass
 • Visum
 • Flygbiljett
 • Försäkringar
 • Kreditkort
 • Pengar
 • Recept
 •  Eventuell information om din hälsotillstånd (speciella förhållanden)
 •  Livsviktig medicin (diabetes etc.)
 •  Medicin mot allergier eller magbesvär (t.ex. Imodium) och smärtstillande medicin som t.ex. paracetamol och/eller Ibuprofen.
 •  Elektronik som t.ex. kamera, videokamera, kikare, mobiltelefon etc.
 •  Även med de bra flygbolagen vi använder kan det bli kallt från luftkonditioneringen på flyget. Ta med en varm tröja på flyget. Det delas också ut filtar och kuddar ombord under flygresan.

Inköp av souvenirer

Det finns goda möjligheter att göra spännande och unika inköp som minne av en fantastisk resa. Tyvärr finns det också möjlighet att köpa fel saker genom att antingen köpa dålig kvalitet eller direkt olagliga souvenirer. Figurer gjorda av olika trä- och stensorter hittar du överallt. Kvaliteten varierar mycket, och du bör kanske vänta med att handla tills du har sett flera försäljningsställen eller har lyssnat på råd från reseledaren eller chauffören på turen. Kvaliteten på trähandverk gjort av ebenholts kan lura dig, eftersom man kan hitta "ebenholts" som är gjort av vanligt trä men färgat mörkt. Ebenholts är mycket hårt och tungt samt mycket mörkt, nästan svart. Be säljaren skrapa lite i botten för att se om färgen är mer än ytlig. Det säljs också vackra och ofta färgglada korgar, pärlhalsband, pärlkransar, sköldar och spjut. Kvaliteten är vanligtvis bra, men kvaliteten du hittar hos t.ex. lokala stamfolk kan visa sig vara ännu bättre än hos gatusäljaren. Priserna varierar mycket, och du kan gärna testa dina förhandlingsfärdigheter. En tumregel är att du kan få priset ned med cirka 40-70%. Innan du börjar "pruta" om priset, avgör hur mycket du är villig att betala för den aktuella varan. Souvenirer på hotell, lodger och i stora affärer i städerna är vanligtvis dyrare än på lokala marknader och har fasta priser. Om du vill köpa spjut eller knivar, MÅSTE detta anmälas till polisen vid den norska flygplatsen (röd utgång). Köpet bör helst ha godkänts innan resan till Afrika. Det är vapenlagen som gäller.

Foto och video

Under resan omges du av fantastiska motiv. Oavsett om du har dyrt eller billigt fotoutrustning med dig på resan, kommer du att komma hem med fina bilder. Om du ställer högre krav på kvalitet och kanske planerar att förstora dina bilder, kommer en kamera med utbytbart objektiv definitivt att vara ett bra val. För motiv på långt avstånd kommer ett teleobjektiv eller ett zoomobjektiv på 300 mm att göra underverk. En vidvinkel för landskap kommer också att ge fantastiska resultat. Ta med minneskort till din kamera eller videokamera. 32 GB är på inget sätt för mycket. Fördela gärna lagringen på flera kort, t.ex. 2 st. 16 GB-kort. Videoinspelningar tar mycket lagringsutrymme. Om du vill ta med massor av videoklipp hem bör du ha med 64 GB lagring. En blixt till kameran hjälper till vid närbilder av människor, men är helt värdelös för bilder av djur/fåglar. En kikare är nästan oumbärlig för att observera fågellivet. Motiv med människor kräver alltid att du frågar om tillstånd. Du kan ladda telefonen/kameran nästan överallt. Hotellen har "engelska" uttag med tre pinnar, och strömstyrkan passar bra med norsk elektronik. Det är bra att ha med en adapter (resestöpsel). Den kan köpas i Norge men kan också hyras eller lånas på många boenden.

EFTER HEMKOMST

Hemresan

Alla skatter och avgifter ingår vanligtvis i din flygbiljett. Kom ihåg att incheckningen för flygningar utomlands ska vara klar två timmar före avgång. Om du har köpt stora souvenirer med dig hem måste dessa checkas in separat. Du kan förvänta dig att betala mycket för övervikt för sådana extra bagage. Det är oftast billigare och enklare att få butiken där de stora souvenirerna köptes att skicka dem hem till dig.

Vi ser fram emot att höra från dig

När du är tillbaka från Afrika får du automatiskt ett "välkommen hem"-meddelande från oss, där vi ber dig utvärdera din resa. Dina åsikter, synpunkter och idéer samt ris och ros om hur resan har varit är viktiga för oss i vårt arbete med att bli ännu bättre. Vi hoppas höra från dig. Om du har bilder eller video från din resa som du vill dela med oss blir vi glada att ta emot dem. Med ditt godkännande använder vi gärna bilderna och videorna på vår webbplats och på Facebook.

Fakta om Afrika
- Det finns 54 länder på den afrikanska kontinenten.
- Afrika är världens näst största kontinent.
- Afrika har en officiell befolkning på cirka 1,2 miljarder människor.
- Det finns över 1000 afrikanska språk.
- Det finns nästan 3000 olika etniska grupper och folkgrupper.
- De vanligaste religionerna är kristendom och islam.
- Afrika är omgivet av både Atlanten, Indiska oceanen, Medelhavet, Röda havet och Suezkanalen.

Fördelar med att resa med Karen Blixen Safaris

Karen Blixen Safaris använder endast noggrant utvalda engelsktalande förare med stor lokal kännedom och erfarenhet. Vi planerar också transporten på de olika resorna med fokus på att göra den snabb och bekväm. På så sätt har resan alltid de bästa förutsättningarna. Karen Blixen Safaris är specialister på resor till Afrika och har 35 års erfarenhet av att sälja och arrangera resor till Afrika. Flera gånger om året åker personalen på Karen Blixen Safaris på studieresor till Afrika. På så sätt har vi de bästa förutsättningarna för att hålla oss uppdaterade om våra resmål. Dessutom har Karen Blixen Safaris ett eget kontor i Afrika, från vilket vi själva koordinerar allt gällande våra gästers resor och ankomst. Karen Blixen Safaris erbjuder resor från alla stora flygplatser i Sverige och har avgångar till Afrika varje dag året runt. Det är därför upp till dig när du vill resa, varifrån du vill resa och när du vill komma hem. Om du bokar en resa till Afrika med Karen Blixen Safaris inkluderar vi som en del av vårt förmånsprogram fri entré till Ree Park Safari i Danmark. Karen Blixen Safaris är självklart medlem i resegarantifonden, vilket innebär att du som kund är 100% skyddad vid konkurs. Karen Blixen Safaris ägs av Karsten Ree Holding och Claus Lund Sørensen, VD för Karen Blixen Safaris. Karsten Ree Holding äger bland annat Ree Park Safari, Ree Golf, Karen Blixen Camp och B2B Travel.

Kontakta oss
E-post: info@karenblixensafaris.se

Telefon:
Kontorets öppettider:
Måndag-torsdag: kl. 09.00-16.00
Fredag: kl. 09.00-15.00

Denna hemsida använder sig utav cookies för att fungera, till användning av trafikmätning och optimering av sidans innehålla samt till att målanpassa marknadsföring. Vid att använda vår sida accepterar du användning av cookies till dessa ändamål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marknadsföring

Vad är cookies?

En cookie är en fil, som browsern lägger på din dator. Det gör det möjligt att känna igen din dator, och komma ihåg det val du tidigare har valt på hemsidan. En cookie kan inte sprida datorvirus eller andra skadliga program. Cookies raderas av sig självt efter några månader ( kan variera), men de förnyas efter varje besök. Cookien kan inte se, vem du är, vad du heter, vart du bor eller om datorn används utav en eller flera personer. Om du ger personliga uppgifter till en hemsida, så kan en cookie dock användas till att komma ihåg dig till nästa gång du besöker hemsidan.

Hemsida

ASPSESSIONID# - raderas när browsern stängs

Hemsidan använder denna cookie till att identifiera den besökande, på tvärs av sidor, under besöket.

cookieSafe - 6 månader

Innehåller en säker kopia av utvalda 3. parts cookies, så de inte går förlorade, om de blir raderade av browsern.

Cookie-inställningar

cookiebar - 6 månader

Används till att komma ihåg de val som tas under Cookie-inställningar, samt om villkoren har blivit accepterade.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerar ett unikt ID, som används till att föra statistik över hur den besökande använder hemsidan.

_gid - raderas när browsern stängs

Denna cookie används till att spåra, hur lång tid den besökande använder på hemsidan.

_gat - 1 dag

Används till att reducera mängden av förfrågningar till Google

collect - raderas när browsern stängs

Används till att skicka data till Google Analytics om den besökandes enhet och rörelse. Spårar den besökande på tvärs av enheter och marknadsföringskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies upprättas, när du har varit på Facebook och besöker vår hemsida. Detta gör det möjligt för Facebook att tillpassa möjliga annonser eller inlägg baserat på din browserbeteende. Alla cookies förutom datr (2 år), lu (2 år) utlöper efter sessionsavslutning. Denna cookie blir använd till att målinrikta annonser på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Raderas när browsern stängs

Används av Google AdWords till att visa annonser för besökande, som förmodligen vill vara intresserade, baserat på den besökandes online beteende på tvärs av hemsidor.

ads/user-lists/# - Raderas när browsern stängs

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Raderas när browsern stängs

Används till att kontrollera om browsern understödjer cookies.

IDE - 2 år

Används till att registrera och rapportera om hemsidoanvändarens handlingar efter att ha sett eller klickat på en av annonsörens annonser. Förmålet är att mäta effekten av en annons samt att målinrikta annonser till användaren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedvarende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Används till att tracka anonym data till statistik för övergripande användning av Sleeknote samt individuella events på boxarna.

SNS - Raderas när browsern stängs

Upprättas/uppdateras vid varje besök. Används till att åtskilja registrerade användare av formulär.

_pk_id - 2 år

Upprättas vid varje besök. Används till åtskilja användare till statistik.

_pk_ses - Raderas när browsern stängs

Upprättas vid varje besök. Används under den enkla sessionen till att gruppera sidvisningar till statistik för boxar och visningar.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedvarende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)