Vanliga frågor – FAQ

Vilka länder eller ställen arrangerar ni resor till?

Med Karen Blixen Safaris kan du resa till speciellt utvalda destinationer i Afrika. Kenya, Uganda, Malawi, Botswana och Sydafrika är några av länderna. Nya länder och destinationer kommer löpande till.

Vad kostar en safariresa till Afrika?

En safariresa till Afrika hos oss kostar från ungefär 15 000 kr och upp. Du kan antagligen hitta billigare resor hos andra arrangörer, men inte med samma kvalitet och fokus på upplevelser som vi har.

Vilka vaccinationer rekommenderas om man skall resa till Afrika?

Det är lite olika från land till land. Generellt är det bra att ha skydd mot polio, stelkramps- och difterivaccin och skydd mot hepatit A. När detta skrivs (uppdaterat september 2022) kräver de flesta länder i Afrika fortfarande vaccinationsintyg (eller bevis för immunitet) för corona/covid-19.

När är bästa tiden på året att resa till Kenya, Botswana eller Sydafrika?

Det beror på vilka områden du vill besöka! Vår sommarperiod betyder vinter i den södra delen av Afrika, men riktogt kallt blir det ju inte. Vid varje resa kan du läsa om vilken eller vilka perioder vi rekommenderar mest.

Är det säkert att resa som ett par eller en liten grupp vänner i Afrika?

Grundläggande ja. Som överallt i världen skall man använda sitt sunda förnuft och inte försätta sig i dumma situationer, men ofta är det mest obehagliga du kommer att uppleva på din resa är att ditt mobilbatteri tar slut eftersom du har haft kameran öppen för att ta bilder i flera timmar.

Vad är bäst: en gruppresa eller en individuell resa?

Våra gruppresor avgår på fasta avresedatum vilket gör att det är en större chans att ”resan blir av”. Men det är inga stora grupper du reser tillsammans med: maximalt 8 personer. Våra gruppresor är ofta lite billigare än de individuella resorna – som ju kan beställas av dig som vill resa ensam, tillsammans med din partner eller dina vänner.

Får barn rabatt på resor till Afrika?

De flesta av våra resor är inte speciellt barnvänliga. Men ”större barn” på 12 år eller äldre kan ofta ha stort nöje av att följa med på en av våra resor. Många hotell och lodges sätter gränsen för när man är barn eller vuxen just vid 12 år. Men fråga oss – ibland reser ”unga vuxna” lite billigare.

Hur stor deposition skall man lägga när man bokar en resa?

Normalt skall du betala 3 000 kr i deposition per person när du beställer en resa, och resten av pengarna ca 30 dagar före avresa. Om du vill får du förstås gärna betala hela beloppet på en gång.

Vem var Karen Blixen?

Karen Blixen var en dansk författarinna och äventyrerska (1885 – 1962) som skrev bland annat Den afrikanska farmen (1937) baserad på hennes upplevelser i Kenya och ”Babettes gästabud”(1957).  Karen Blixen var en stark kvinna och även i dag lever hennes namn kvar på exempelvis Karen Blixen Camp i Kenya och boutiquehotellet Karen Blixen Coffee Garden. Läs om Karens Blixens fantastiska liv på wikipedia.org här

Hur fungerar er resegaranti – vad är det där Rejsegarantifonden?

Karen Blixen Safaris är en del av Karsten Ree Holding i Danmark, som bland annat har researrangören Africa Tours i Herning. För att göra det enklare för oss, använder vi den danska Rejsegaranti som säkerhet för den resa du beställer hos oss. Tekniskt betyder det ingenting för dig som resande – det är den samma slags garanti som du skulle ha haft om vi hade ställt resegaranti till Kommerskollegiet.

Co2-kompenserar ni era resor?

Både ja och nej. När du flyger, åker bil eller båt, äter mat eller laddar din mobil använder du energi på resan. Den energin kan komma från olika energikällor och det är omöjligt för oss att beräkna hur mycket Co2 din resa har ”kostat”. Men vi arbetar endast med seriösa partners som vi vet aktivt försöker att minimera ditt – och vårt – Co2-avtryck.

Hur ska jag förstå era priser – är det totalpriser, eller…?

Alla priser du ser på sidan är priser per person. Tillägg för enkelrum står specificerat vid varje resa. Priset du ser är för alla de dagar, utflykter och upplevelser du kan se när du klickar på ”Prisspecifikation”. Den internationella flygresan är inte inkluderad – den bokar du själv eller låter oss hjälpa dig hitta den bästa och mest prisvärda flygbiljetten. Med stigande priser på olja under 2022 kan det förekomma bränsletillägg. Det informerar vi dig om före du beställer resan.

Skall man ha visum för att resa till Kenya, Botswana eller Sydafrika?

Ja. Du kan läsa om de olika regler som gäller för de olika länderna på sidorna med ”praktiska tips” längst ner på sidan.

Hur lång tid varar en safari?

En safari kan vara så kort som ett par dagar till flera veckor. Våra kortaste resor är på ungefär en vecka och de längsta på hela tre veckor. Själva ”safaridelen” av en resa kan vara kortare än den totala reslängden.

 

Mycket mer än ett nyhetsbrev!

Ge oss ditt namn och din mejl, så ger vi dig våra högst personliga nyhetsbrev.