Om oss

Travel like nomads

Lägg världen under dina fötter
– Travel like nomads

Hos Karen Blixen Safaris ser vi världen på ett annat sätt. Att vara på resande fot menar vi ska vara så mycket mer än att bara besöka platser. Att på ett djupare plan ta del av platsen. Att vara närvarande. Att vara på safari med oss hoppas vi ger meningsfulla möten också med människor och deras livsvillkor. Att resa innebär att förändras, att komma tillbaka hem med nya perspektiv. 

“There is something about safari life that makes you forget all your sorrows and feel as if you had drunk half a bottle of champagne – bubbling over with heartfelt gratitude for being alive.” 

Isak Dinesen / Karen Blixen

 

Karen Blixen Safaris är en researrangör med mångårig expertis av Afrika, inte bara genom att vi besökt denna fantastiska kontinent utan då vi även har bott och arbetat här i många år.

Shaba strutsar

Res tillsammans med likasinnade

Många av våra resor är gruppresor. Men glöm allt de där om stora grupper, här reser du i en mindre grupp tillsammans med 4-16 andra äventyrslystna personer. En del av av våra resor kräver att du kan klara en del (mindre) strapatser.

Du behöver inte kunna springa ett marathon men du skall vara i OK fysisk form, kunna sova i tält och vara smidig nog till att kunna krångla dig ner i en trång kanot i ett delta i Botswana – och kunna sitta kvar utan att få kramp.mp.

Do good – feel good

Karen Blixen Safaris har handplockat och granskat de hotell, camper och lodger vi  samarbetar med. Vi väljer reseupplevelser till ansvarsfulla destinationer. De flesta av dessa ligger ofta på platser där man behöver turism som allra mest. Din resa ska vara bra för dig, för platsen och människorna som bor där.

Detta är del av Karen Blixen Safaris grundprinciper och på så vis kan vi bidra till att lokalbefolkning gynnas, att kultur och biodiversitet bevaras samt att miljöhänsyn tas. Att vara mitt i naturen ger oss förståelse och kärlek till de storslagna platser vi besöker och vi gör sannolikt mer för att skydda dem.

Nu vet du hur vi tänker. Vi är inte helt som andra researrangörer och vi hoppas det står i samklang med dina värderingar och syn på livet och den värld vi alla lever i.

Shaba Samburu warrior

Mycket mer än ett nyhetsbrev!

Ge oss ditt namn och din mejl, så ger vi dig våra högst personliga nyhetsbrev.