Great Trek - Sydafrika, Namibia & Botswana

Bäst att resa

Mars till maj & september till november

Flygtid

13 timmar (från Stockholm)

Resan kostar

Från 29 300:-
Enkeltillägg 5 200:-

Priset inkluderar
Typ av resa

Liten grupp

Du kan resa

2022: 16/10 2023: 14/1, 18/3, 6/5, 10/6, 8/7, 9/9, 21/10, 16/12

Great Trek Sydafrika

📷  En mäktig resa där du ser enormt mycket

🐘  Se många av södra Afrikas bästa nationalparker

🏜️  Kalahariregionen är en del av upplevelsen

🐊 Flera dagar i Botswanas Okavangodelta

🚣🏻‍♀️ Avsluta äventyret vid Viktoriafallen

Dag 1: Ankomst Sydafrika

Ankomst till Kapstaden och efter att inreseformaliteterna är genomförda möts du i ankomsthallen av en chaufför och körs till ditt hotell där du skall bo i två nätter.

(Protea Breakwater Lodge eller liknande. Frukost ingår).

Kapstaden - Cape Town sett från vattnet

Dag 2: Kapstaden

Nästa morgon klockan 8.00 åker du på en rundtur på den halvö där Kapstaden ligger. Utflykten följer kusten via Hout Bay och Chapman’s Peak. Du besöker Table Mountain National Park vid Godahoppsudden, där Atlanten och Indiska oceanen möts. Jag återvänder till hotellet längs Indiska oceanen. Det är också möjligt att använda linbanan till toppen av stadens landmärke, det 1086 meter höga Taffelberget (ingår ej).

Middag kan avnjutas på Alfred & Victoria Waterfront. Det är här du hittar stadens pulserande hamnmiljö som vimlar av spännande restauranger och butiker.

(Protea Breakwater Lodge eller liknande. Frukost ingår).

Upplevelser i området vid Cape Town längs kusten

Dag 3: Namaqualand

Avresa från Kapstaden passerar du genom den pittoreska Namaqualand-regionen med stopp och spektakulära vyer från Van Ryn-passet. Du anländer till lägret vid foten av Van Ryns-passet. Namaqualand är torrt och varmt med några oaser runt floderna Oranje och Vaal, där jordbruket odlas, men från augusti till oktober exploderar landskapet i en färgblomning från de många vilda blommorna på de stora slätterna.

(Camping. Frukost och middag ingår).

Namaqualand med Oranje och Vaal

 

Dag 4: Augrabies Falls National Park

Vi lägger det torra månlandskapet bakom oss och reser norrut mot Augrabies Falls National Park. Vi passerar genom en frodig oas – ett område med många vinodlingar. I Augrabies Falls National Park störtar den mäktiga Orange River ner i ravinen på många platser över flera kilometers bredd. Lokalbefolkningens namn för dessa majestätiska vattenfall är ”Aukoerebis” eller ”den bullriga platsen” och är världens sjätte största vattenfall. Du tillbringar eftermiddagen med att uppleva vattenfallen på nära håll.

(Camping. Frukost och middag ingår)

Vattenfallen vid Augrabies

Dag 5 + 6: Kgalagadi Transfrontier Park

Längre norrut nu till Kalahari och den fantastiska Kgalagadi Transfrontier Park. Med 3,6 miljoner hektar är detta ett av de största reservaten i Afrika.

På grund av den glesa vegetationen i området är det ofta möjligt att se rovdjur, inklusive den sällsynta lejonart som stolt visar fram sina mörka eller helt svarta man. Tid för både morgon- och eftermiddagsafari i parken.

(Camping. Frukost och middag ingår).

Kgalagadi- nationalparken

Dag 7: Fish River Canyon

Vi lämnar Kalahari-regionen och beger oss västerut mot Namibia. När lägret är satt upp, ta en promenad längs kanten av ravinen, sätt dig ned och njut av solnedgångens vackra färgspel.

(Camping. Frukost och middag ingår).

Safariresa till Namibia

Dag 8 + 9: Sesriem Canyon och Sossusvlei

Vi reser vidare norrut genom vackra och omväxlande landskap till Sesriem. Vi slår läger i utkanten av öknen. Solnedgången njuts medan du gå en promenad i sanddynerna runt vårt läger. Följande morgon är det tidig avgång mot Sossusvlei och Deadvlei. Sossusvlei bjuder på sand, sand och mera sand – och 400 meter höga imponerande sanddyner, så långt som ögat kan se. En explosion av färger från gult och orange till rött beroende på hur solen byter vinkel över landskapet. Deadvlei var tidigare en oas. I dag är det ett uttorkat område, känt för sina uttorkade akacieträd som ger ett väldigt speciellt och fascinerande landskap. Vi tar en vandring på ca. 5 kilometer i detta unika område varefter vi återvänder till lägret. Sen eftermiddag möjlighet för en kort vandring genom Sesriem-ravinen.

(Camping. Frukost och middag ingår).

Sossusvlei - Namibia

Dag 10: Swakopmund

Vi åker norrut mot Walvis Bay. Walvis Bay erbjuder vidsträckta våtmarker och är en viktig livsmiljö för flyttfåglar. Eftermiddagen är vikt åt Swakopmund, som tydligt bär prägel av att ha varit under tyskt styre fram till slutet av den andra världskriget. Staden är omgiven av öken och Atlanten. Trots sina bara 15 mm regn per år är staden förvånansvärt frodig. Benguelaströmmen ger fukt till staden i form av dimma över området och staden har en behaglig temperatur mellan 15 och 25 grader. Det är möjligt att kasta sig över olika aktiviteter i området som en delfinkryssning eller en flygtur över öknen (ingår ej).

(Dunedin Star Guesthouse. Frukost ingår). 

Flamingo vid Walvis Bay, Namibia

Dag 11: Spitzkoppe

Morgonen tillbringas i Swakopmund och du har här möjlighet att tillköpa aktiviteter som en tur längs kusten i segelbåt där man kan se delfiner och sälar. Efter lunch på egen hand träffas gruppen och guiden igen och tillsammans lämnar vi Swakopmund och kör in i landet igen för att slå läger vid de imponerande stenblocken vid Spitzkoppe. Eftermiddagen är fri till att utforska detta mycket vackra och nästan överväldigande område till fots. Lägrets spektakulära avskilda läge kommer med säkerhet att lämna ett stort intryck – en helt unik upplevelse.

(Camping. Frukost och middag ingår).

Campingsafari vid Spitzkoppe, Namibia

Dag 12 + 13: Etosha National Park

Vi fortsätter till Etosha National Park. Parken är en av de viktigaste reservaten och djurskyddsområdena i Afrika. Parken är på 22 000 km2 och är särskilt känd för de enorma saltslätterna Etosha Pan, som är hemvist för djurarter som har anpassat sig till den hårda naturen. Tusentals djur som gnuer, springbockar, zebror, kuduantiloper, giraffer, geparder, leoparder, lejon och elefanter finns i området. Vattenhålen i lägren Okakeujo och Namutoni lockar till sig djur under kvällen – en fantastisk syn. Safari på eftermiddagen dag 12 och heldagssafari dag 13. Övernattning i Etosha National Park.

(Camping. Frukost och middag ingår).

Elefant och lejon i Etosha-nationalparken

Dag 14: Kavangofloden – Rundu

Vi reser till Rundu på stranden av Kavangofloden. Vårt läger ligger mitt i den frodiga vegetationen med utsikt över Kavangofloden. 

(Camping. Frukost och middag ingår).

Solnedgång över Kavango, Namibia

Dag 15 + 16: Botswanas unika Okavangodelta

Du kör vidare längs Caprivi och in i Botswana – till den nordvästra delen av det mäktiga Okavangodeltat. Här slår vi läger för de nästa två nätterna precis vid själva ingången till deltat. Vårt läger ligger direkt ner till Okavangofloden i utkanten av deltat. Följande dag är det en upplevelsedag i deltat. Du seglar ca. en halvtimme in i deltat, där man bl.a. måste segla i Mokoros (ursprungligen en ihålig trädstam, idag är de gjorda av glasfiber). Sakta glider du genom vattnet, en fantastisk upplevelse. Du kommer också att vara på en kryssning i de många kanaler – förutom en spännande safari till fots på en av de många öar som skjuter upp i deltaet. Aktiviteterna är beroende av vattennivån. Deltat kallas ofta Botswanas juvel och för många är detta en av Afrikas riktiga juveler.

(Camping. Frukost och middag ingår och dessutom lunch dag 16).

Okavangodeltat i en Mokoro

Dag 17 + 18: Chobe River

Idag kör vi tillbaka till Caprivi-regionen i Namibia och via denna in till Botswana igen i öster till Chobe National Park. Här slår vi läger vid Chobeflodens bredder. Chobe är känt för sin vackra natur, sina magnifika solnedgångar och inte minst för djur och fågelliv i överflöd – och Afrikas största koncentration av elefanter. Följande dag ingår en fantastiskt vacker båttur på Chobe River.

(Camping. Frukost och middag ingår).

Elefanter vid vattenhål

Dag 19: Victoriafallen

Gränsen passeras till Zimbabwe och du är nu vid en av resans största höjdpunkter – Victoriafallen. Oavsett vilka föreställningar man har gjort sig är åsynen och upplevelsen helt fantastisk. Lokalbefolkningen kallar platsen för”Mosi-oa-Tunya” eller ”röken som dånar”. Victoriafallen är utan tvekan en av de största och mest spektakulära sevärdheterna i Afrika – kanske i hela världen. Eftermiddagen ägnas åt att koppla av, besöka de lokala marknaderna eller upptäcka de många aktiviteter som finns i Afrikas adrenalinhuvudstad. Bland annat finns möjlighet till forsränning, bungyjump, flyga med helikopter över vattenfallen, safari i närområdet Zambezi nationalpark och mycket annat.
(Cresta Sprayview Hotel eller liknande. Frukost ingår).

Viktoriafallen, Sydafrika

Dag 20 Victoriafallen – Sverige

Efter några härliga dagar i Namibia och Botswana med många och stora upplevelser är det nu dags att vända hemåt. Resan slutar efter frukost. Det brukar fortfarande vara tid till att tilbringa större delen av förmiddagen vid Victoriafallen innan man kör till flygplatsen som ligger ca. en halvtimme från fallen. Härifrån med flyg tillbaka till Sverige med byte i t ex Johannesburg och Amsterdam. Ankomst till Sverige dagen efter med många fina upplevelser och minnen i bagaget! Det är möjligt att boka extra dagar i Victoriafallen eller Kapstaden. Fråga så löser vi det!

Pris från 29 300:- Enkelrumstillägg 5 200:-

Priset inkluderar:

15 nätter camping – Alla beskrivna måltider – Vissa entreavgifter till parker och områden – 2 nätter på hotell i Cape Town med frukost – 1 natt på hotell i Swakopmund med frukost – Victoria Falls campingpaket med madrass, sovsäck, liten kudde (med frukost) – alla lokala transfers

Priset inkluderar inte:

Lokala entreavgifter (ca 200 USD/person) – Internationellt flyg – Visakostnader – Dryck – Extra utflykter

Bra att veta:

De dagar när lunch inte är inkluderat äter du lunch på en lokal restaurang/café eller köper något längs vägen från en butik. Kostnad ca 5-10 dollar/lunch. Du får en möjlighet att äta mer lokalt plus att det sparar både tid och resurser

 

Vill du veta mer? Skriv till oss!

    Mycket mer än ett nyhetsbrev!

    Ge oss ditt namn och din mejl, så ger vi dig våra högst personliga nyhetsbrev.