Sydafrika

Tidszon

GMT+1

Bäst att resa

Från september till maj

Flygtid

13 timmar (från Stockholm)

En resa hit kostar

Från 28 400:-

Passar bäst för

Par, familjer och små grupper

Storslagna Sydafrika!

Sydafrika är möjligheternas land när handlar om överväldigande naturupplevelser. Låt resan gå till Drakenbergen, där du kan vandra i bergen – eller upplev en fantastisk safari i Balule Nature Reserve och Kruger National Park.

Om du letar efter natursköna upplevelser blandat med vinprovning och närkontakt med hajar och valar så är det The Garden Route du skall välja kanske kombinerat med The mother city – Kapstaden, en av världens absolut vackraste städer.

Du kan skräddarsy din egna Sydafrikaresa eller välja någon av våra paketresor där vi handplockat de bästa upplevelserna.

Vad du än väljer är en resa till Sydafrika alltid full av oförglömliga minnen.

Great Trek Södra Afrika 

Läs mera

20 dagar från 29 300:-
En av våra längsta resor som tar dig igenom Sydafrika, Namibia och Botswana inklusive Kalahariöknen, Okavangodeltat och Viktoriafallen. Ett enormt äventyr!

Botswana Adventure 

Läs mera

28 dagar från 28 400:-
Lyxcamping i en liten grupp (max 16 deltagare) där du får det bästa av Botswana och delar av Sydafrika – och Victoriafallen!

Safari i Sydafrika

Sydafrikas historia är mörk men också mycket intressant! Den gör sig allra bäst att höras på plats när en av våra guider berättar och gör dom levande. De är också experter på det imponerande djurlivet samt den unika flora och fauna som du upplever under en safari i Sydafrika.

Kom alldeles nära en elefantfamilj vid vattenhålet precis innan solen går ner i ett inferno av röd och orange himmel. Eller upplev de stora kattdjuren, lejonen, leopard och gepard ”in action”.

När dagens safari är över och tröttheten känns i kroppen är det dags att låta intrycken smältas. Det gör man bäst med utsökt mat och gärna ett glas gott sydafrikanskt vin.

Möjligheternas land

Sydafrika är möjligheternas land när handlar om överväldigande naturupplevelser. Låt resan gå till Drakenbergen, där du kan vandra i bergen – eller upplev en fantastisk safari i Balule Nature Reserve och Kruger National Park.

Om du letar efter natursköna upplevelser blandat med vinprovning och närkontakt med sälar och valar så är det The Garden Route du skall välja kanske kombinerat med vackra storstäder som Kapstaden, Johannesburg, Durban och Port Elizabeth.

Läs mer om vad du kan uppleva i och runt Kapstaden, världens kanske vackraste stad här.

Resa till Sydafrika

Du kan skräddarsy din Sydafrikaresa så att du upplever precis det som intresserar dig mest. Alternativt kan du också välja någon av våra paketresor, där hela resan har testats grundligt av våra duktiga Afrikaexperter.

Vad du än väljer är en resa till Sydafrika alltid full av oförglömliga minnen.

Praktiska råd och tips om Sydafrika hittar du här.

Sydafrika historiskt sett

Sydafrika har historiskt sett varit utsatt för många omvälvningar genom apartheid, interna stamstridigheter och konflikter.

Idag har landet fått mer stabilitet och befolkningen upplever ett gemensamt intresse av att utveckla landet för det gemensamma bästa.

Vill du veta mer? Skriv till oss!

    Mycket mer än ett nyhetsbrev!

    Ge oss ditt namn och din mejl, så ger vi dig våra högst personliga nyhetsbrev.