Namibia

Tidszon

GMT+2

Bäst att resa

Juni till oktober 

Flygtid

14 timmar

En resa hit kostar

Från 24 100:-

Passar bäst för

Individuellt resande

Namibia – landet du har för dig själv

Namibia är stort som Turkiet men med bara 2 miljoner invånare

Legenden säger att Gud var arg när han skapade Namibia. Då skulle vi vilja ha fler arga dagar från hans sida! Du sitter på gränsen mellan vatten och sand och andas in de svala, torra vindarna och kan lukta Benguelaflodens fukt.

Bakom dig ligger Namiböknen som sträcker sig oändligt många kilometer in i Namibia. En imponerande syn du inte upplever många andra ställen i världen.

Namibia bjuder på dramatiska landskap, öde kuster och ett imponerande djurliv, och de flesta återvänder härifrån med stora och starka minnen. En destination för dig som vill uppleva lite mer – och kanske inte är rädd för att vara ett med naturens krafter.

GREAT TREAK SÖDRA AFRIKA

Läs mera

21 dagar från 28 400:-
En av våra längsta resor som tar dig igenom Sydafrika, Namibia och Botswana inklusive Kalahariöknen, Okavangodeltat och Viktoriafallen. Ett enormt äventyr!

Namibia till Victoria Falls 

Läs mera

15 dagar från 24 100:-
En magnifik rundresa i södra Afrika som inkluderar unika upplevelser i ökenlandet Namibia Etosha National Park och Okavangodeltat och inte minst Chobe i Botswana.

Namibias unika landskap

Namibia är ett land med magnifika stäppområden, där de upp till 700 meter höga och 700 miljoner år gamla Spitzkoppe-bergen reser sig. Detta blandas med ett unikt ökenlandskap med röda sanddyner som är upp till 400 meter höga.

I det nordöstra hörnet av Namibia hittar du en utlöpare av världens största sötvattendelta, Okavango, som har sitt ursprung i grannlandet Botswana.

På en safari i södra delen av Nambia kan du också uppleva Fish River Canyon, som är världens näst största kanjon efter Grand Canyon i USA.

Lite om klimat, väder, språk och folk i Namibia

Namibia har ett torrt och varmt klimat. Landet är övervägande ett platt ökenområde men mot Kalahariöknen i öster finns det stäpp då det regnar lite mer i detta område. Namibia gränsar till Sydafrika i söder och sydost, Botswana i öster och Zambia och Angola i norr. Hela den västra delen av Namibia har kust ut till Atlanten.

Befolkningen i Namibia är ca. 2,1 miljoner, varav de allra flesta är kristna. Urbefolkningen talar främst khoisan och bantu, men det officiella språket de lär sig i skolan är engelska. Namibia är ett demokratiskt land med en otroligt positiv och gästvänlig befolkning.

Resa til Namibia

Du kan skräddarsy din Namibia-resa så att du upplever precis det som intresserar dig mest. Alternativt kan du också välja någon av våra paketresor, där hela resan har testats grundligt av våra duktiga Afrikaexperter.

Vad du än väljer är en resa till Namibia alltid full av oförglömliga minnen.

Praktiska råd och tips till Namibia hittar du här.

Magiskt ljus

Att sitta i en safaribuss som sakta kör genom den mörkröda ökensanden medan solens sista strålar kryper över de karga klipporna är ett sinnesintryck som inte finns någon annanstans. Tomheten och storheten är överväldigande och man kan känna sig som i en Mad Max-film. I kväll väntar en god middag och vila för dina trötta fötter – och en dusch eftersom dammet har satt sig fast som en tunn film på huden.

Vill du veta mer?

Skicka in det här formuläret så svarar vi så snabbt vi kan. Det behöver inte vara med helt konkreta datum men bara om du vill fråga om något. Vi hörs!

    Mycket mer än ett nyhetsbrev!

    Ge oss ditt namn och din mejl, så ger vi dig våra högst personliga nyhetsbrev.