Glamping & Äventyr i Kenya

Bäst att resa

Juni till oktober och december till april

Flygtid

13 timmar (från Stockholm)

Resan kostar

Från 18 600:-
Enkeltillägg på förfrågan

Priset inkluderar
Typ av resa

Liten grupp

Du kan resa

12/11, 17/12, 11/2, 25/2, 18/3 2023: 20/1, 13/2, 12/3, 2/4, 18/6, 2/7, 10/9, 24/9, 15/10, 29/10, 12/11, 26/11, 10/12, 24/12, 31/12

Glamping & Äventyr i Masai Mara, Kenya

🐆 Upplev fantastiska Masai Mara

🏕️  Glamping mitt i bushen

🦓  Safari på naturens villkor

🚶 Vandringssafaris med Masai-guider

🧑‍🤝‍🧑 Res i en liten grupp tillsammans

Dag 1: Eco Wildebeest Camp

Du möts vid ankomsten på kvällen på Jomo Kenyatta International Airport i Nairobi och gör en transfer till Eco Wildebeest Camp.

Den här resan är perfekt att kombinera med Sol, segling och matkultur på Zanzibar.

eco wildebeest camp

Dag 2: Eco Wildebeest Camp till Basecamp Adventures, Masai Mara

Frukost, avresa med bil där vi använder den nya Ngong/Suswa-vägen vidare ned mot Masai Mara. Lagom till lunch kommer du fram till Basecamp Adventures en liten tältcamp som ligger i en vackert längs Talekfloden precis intill det världsberömda Masai Mara Game Reserve. På Basecamp Adventures bor du i rymliga tält med alla bekvämligheter i hjärtat av Masai Mara. Masaipersonalen pysslar om dig. Här gör du morgon- och eftermiddagssafaris i Masai Mara Game Reserve.

Basecamp adventure - glamping in the wild

Dag 3: Basecamp Adventures, Masai mara

Tidig morgonsafari följt av frukost på campen. Tillsammans med campens guide gör du ett besök på Enjoolata Centre – du får lära mer om Masaikulturen och deras livsvillkor på en plats som Masai Mara. Efter en välsmakande lunch är det dags för en safaritur i det vackra Masai Mara. Njut kring lägerelden innan du äter din middag.

Cheetah i Masai Mara

Dag 4: Dorobo bushcamp, Naboisho Conservancy

Tidig morgonsafari, återkomst för frukost på Basecamp Adventure, utcheckning och gör en härlig safari norrut till Naboisho Conservancy – naturvårdsområde som drivs av Masaierna. Du bor på Dorobo Bushcamp, en liten mobil tältcamp mitt i bushen. Här är du nära djuren och naturen. . Njut av lunchen, koppla av i skuggan av ett träd innan ni gör er redo för kvällens safaritur. Stanna ute ute lite längre på savannen, se solen gå ned över savannen och kör hem i mörkret för att se nattaktiva djur.

Dorobo bushcamp, Masai Mara

Dag 5: Dorobo Hilltop, Pardamat Conservancy

Tillsammans med våra Masaiguider gör vi en vandringssafari under morgontimmarna. Väl tillbaka på campen njuter vi frukost innan utcheckning. Vi lämnar Naboisho Conservancy med vår jeep och kör till ett naturvårdsområde längre norrut – Pardamat Conservancy. Idag bjuds vi på en lunch mitt på savannen, kanske under ett akaciaträd med utsikt över savannens djur eller nära en liten damm med många fåglar att spana på. Efter tar vi oss uppför den slingrande vägen upp till Paradamat Ridge – en av de högsta punkterna i Masai Mara och med en makalös utsikt. Med en av Masai Maras bästa lägen ligger tältcampen Dorobo Hilltop. Vi bara njuter av att vara på en plats som denna, och vi avsultar vår sista kväll i Masai Mara med en drink i solnedgången med utsikt över den vidsträckta Masai Mara.

campfire small

Dag 6: Masai Mara – Nairobi

Frukost, utcheckning och avresa med flyg till Nairobi. Lunch i Nairobi (valfritt). Transfer till den internationella flygplatsen och hemresa – eller kombinera din safariupplevelse med fler dagar i Kenya? Sätt dig på Madaraka Express tåget ned till Mombasa och Indiska oceanen – vi hjälper dig att hitta drömresan.

Pris från 18 600:- möjlighet för ”enkelrum” – fråga!

Priset inkluderar: Transfers – 4×4 safaribil – Engelsktalande guide – Safariturer – Alla parkbiljetter – Vandringssafaris – 4 nätter boende med helpension – 1 natt boende med frukost – Flygresa Masai Mara till Nairobi

Priset inkluderar inte: Internationellt flyg – Måltider Nairobi -Dricks – Visa till Kenya (50 USD/person) – Drycker – Reseförsäkring – Avbeställningsskydd

 

Vill du veta mer? Skriv till oss!

    Mycket mer än ett nyhetsbrev!

    Ge oss ditt namn och din mejl, så ger vi dig våra högst personliga nyhetsbrev.