Kenya

Tidszon

GMT+3

Bäst att resa

Juni till oktober och i januari – februari

Flygtid

14 timmar

En resa hit kostar

Från 16 700:-

Passar bäst för

Individuellt resande

Varför Kenya?

I Kenya upplever du fantastisk safari med vild natur, den enorma Riftdalen med sjöar och slocknade vulkaner och förstås den imponerande Victoriasjön, som bland annat förser Nilen med vatten.

I Kenya kan du vandra på Masai Maras savanner, njuta av naturen i Aberdare-höglandet, bestiga toppen av Mount Kenya och bada i den ljumma Indiska Oceanen. Något som gör Kenya väldigt speciellt är också den vänliga befolkningen.  Ett äventyrligt land med stora upplevelser!

Vandring & glamping i Loita Hills och Masai Mara

Läs mera

8 dagar – pris på förfrågan
Bo i glamping-tält i Masai Mara och upplev naturen tillsammans med lokala Masai-guider. Kom nära vildmarken och vandra i naturen. En fantastisk upplevelse!

Glamping & äventyr i Masai Mara

Läs mera

6 dagar från 18 600:-
Bo mitt ute i vildmarken, vandra tillsammans med din Masai-guide, se de stora slätterna och kom alldeles när det stora äventyret!

Glamping i Loita Hills, Amboseli & Tsavo, Kenya

Läs mera

8 dagar från 28 750:-
Loita Hills, Tsavo, Amboseli…exotiska namn och platser som du kommer att lära känna under denna fantastiska resa – som avslutas i fascinerande Mombasa.

Safari i det vilda & vackra norra Kenya

Läs mera

6 dagar från 21 275:-
Här reser du verkligen ”off the beaten track” och kommer nära naturen i norra Kenya. Du upplever noshörningar, cyklar ut i vildmarken och upplever äventyr.

Du kan resa till Kenya i princip hela året

Kenya ligger vid ekvatorn och klimatet är behagligt tropiskt längs kusten och med lite lägre luftfuktighet inåt landet. Det är i princip varmt och soligt året runt om dagen men med kallare nätter ju högre upp i terrängen du kommer.

De torraste perioderna är från juni till oktober och under januari och februari. Men du kan även besöka Kenya under andra delar av året. Regnen är som mest intensiva under april, maj men mellan oktober till december regnar det oftast bara en del av dagen, därför kallas perioderna ”long rain” och ”short rain”.

En av världens största naturhänderlser är den stora migrationen av gnuer som migrerar mellan Serengeti i Tanzania och Masai Mara i Kenya. Denna kan du ofta se om du reser till Kenya mellan juli och september. I oktober vandrar tillbaka till Serengeti i jakt på grönare bete.

Fantastisk mångfald och etnisk diversitet

Gläd dig till att få många nya vänner! De flesta upplever kenyanerna som en mycket vänlig befolkning som är uppdelad i hela 42 officiellt erkända etniska grupper var och en med sin egna kultur och traditioner.

I Kenya talas 60 olika språk men de officiella språken är swahili och engelska. På de allra flesta ställen är det lätt att kommunicera med lokalbefolkningen på engelska. Man lär sig engelska i skolan och många är ivriga att använda språket.

Hur reser man bäst till Kenya?

Du kan skräddarsy din Kenyaresa så att du upplever precis det som intresserar dig mest. Alternativt kan du också välja någon av våra (små) gruppresor, där hela resan har testats grundligt av våra duktiga Afrikaexperter.

Praktiska råd och tips till din Kenyaresa hittar du här.

Oväntade möten

Mitt i ingenstans dyker plötsligt tre långa och atletiska masaimän upp bakom en grupp stenar. På masaispråk finns det inget som heter ”i morgon” och det säger något om deras sätt att leva och den ro de utstrålar. En vistelse i Kenya ger ofta en lite ny syn på tillvaron.

Vill du veta mer? 

Skicka in det här formuläret så svarar vi så snabbt vi kan. Det behöver inte vara med helt konkreta datum men bara om du vill fråga om något. Vi hörs!

    Mycket mer än ett nyhetsbrev!

    Ge oss ditt namn och din mejl, så ger vi dig våra högst personliga nyhetsbrev.