Botswana

Tidszon

GMT+2

Bäst att resa

Maj till oktober

Flygtid

15 timmar

En resahit kostar

Från 24 100:-

Passar bäst för

Individuellt resande

Magnifika Botswana!

Hade du trott att du någonsin skulle sitta i något som liknar en urholkad trädstam mitt i världens största sötvattendelta, medan du tyst glider fram mellan vass och fågelsång? Det är en sådan plats där man känner sig ödmjuk inför naturen. Och när fyra flodhästar plötsligt dyker upp ur vattnet 30 meter från båten är du såld!

Bara flygningen hit i ett Cessna-plan är en fantastiskt vacker upplevelse. Och så är det i Botswana, ett land som är 25% större än Sverige men med bara 2,2 miljoner invånare. Här går din kamera varm och du känner hur nära naturen och livet du kommer.

 

GREAT TREK SÖDRA AFRIKA

 

Läs mera

21 dagar från 28 400:-
En av våra längsta resor som tar dig igenom Sydafrika, Namibia och Botswana inklusive Kalahariöknen, Okavangodeltat och Viktoriafallen. Ett enormt äventyr!

BOTSWANA ADVENTURE 

Läs mera

14 dagar från 28 400:-
Lyxcamping i en liten grupp (max 16 deltagare) som ger dig hela Botswana under två veckor ute i bushen, i en kanot och med garanti mycket stora upplevelser!

Namibia till Victoria Falls

Läs mera

15 dagar från 24 100:-
En magnifik rundresa i södra Afrika som inkluderar unika upplevelser i ökenlandet Namibia, Etosha National Park och Okavangodeltat och inte minst Chobe i Botswana.

Botswanas geografi och demografi

Botswana är ett platt land som domineras av Kalahariöknen, buskstäpper och det vidsträckta Okavangodeltat, som bara det täcker 15 000 km2 av träsk, öar och kanaler. Det är ungefär fem Gotland!

I söder och sydost gränsar Botswana till Sydafrika. I väster och norr till Namibia och i nordost till Zimbabwe. Dessutom har landet en mycket kort gräns mot Zambia i norr.

70% av landets befolkning bor i storstäderna och längs den järnväg som går mellan Mafeking i Sydafrika och Bulawayo i Zimbabwe. Det föds många barn: 23 barn per 1000 invånare – i Sverige är talet 12. Man lever genomsnittligt till man är 62 år. 

Det finns en stor mängd olika etniska grupper men de två största grupperna är folk som talar språket bantu: Tswana och Kalanga. 

När skall man resa till Botswana?

Hela landet har varma (lokala) vintrar med medeltemperaturer på runt 26°C. Det är många soliga dagar året runt, men lite fler under vinterperioden än resten av året. Den bästa tiden att resa är från maj till oktober med soliga och torra dagar – och överraskande kalla nätter.

Från november till mars kan det vara stekande varmt och du kommer vara glad när du ser moln i horisonten.

Botswana är ett av de länder i världen som har flest soltimmar och även när det regnar är marken och luften så uppvärmd att regnet mest känns som en skön avsvalkande lätt dusch. Men det kan också braka till och så kommer det vatten i mycket stora mängder.

 

Resa til Botswana

Du kan skräddarsy din Botswana-resa så att du upplever precis det som intresserar dig mest. Alternativt kan du också välja någon av våra paketresor, där hela resan har testats grundligt av våra duktiga Afrikaexperter.

Vad du än väljer är en resa till Botswanaalltid full av oförglömliga minnen.

Praktiska råd och tips till Botswana hittar du här.

Magiska ögonblick

När solen går ner och alla orange, röda, gula och lila färger dämpas på himlen tar det inte många minuter innan det plötsligt är helt mörkt. Snart skall du gör dig klar för den nattliga game drive.

Det prasslar i buskarna och långt borta hör du ett hylande ljud som du inte kan identifiera. Du är i Afrika. Natten kan börja.

Bilden i toppen av sidan har vi hämtat från fotografen Hu ChenUnsplash

Vill du veta mer?

Skicka in det här formuläret så svarar vi så snabbt vi kan. Det behöver inte vara med helt konkreta datum men bara om du vill fråga om något. Vi hörs!

    Mycket mer än ett nyhetsbrev!

    Ge oss ditt namn och din mejl, så ger vi dig våra högst personliga nyhetsbrev.